Spatiu publicitar
astazi:
PROGRAM RTT – Bucureşti Tv: 00.00 – 00.30 Muzee sub lumina reflectoarelor 00.30 – 01.00 Mincinosii 01.00 – 01.30 Film documentar 01.30 – 02.00 Film documentar 02.00 – 02.30 Economia turismului 02.30 – 03.00 Economia turismului 03.00 – 03.30 Film documentar 03.30 – 04.00 Film documentar 04.00 – 04.30 Box Office 04.30 – 05.00 Music News 05.00 – 05.30 Mincinosii 05.30 – 06.00 Romania mea 06.00 – 06.30 Oameni cu poveste 06.30 – 07.00 Oameni cu poveste 07.00 – 07.30 Oameni cu poveste 07.30 – 08.00 Muzee sub lumina reflectoarelor 08:00 – BRASSAI – EMSIUNE ÎN LIMBA MAGHIARĂ r 09:00 – MEMORIA PIETREI r 09:30 – AZI ÎN BRAȘOV r 10.00 – 10.30 Infotrip 10.30 – 11.00 Dincolo de arena 11.00 – 11.30 Dincolo de arena 11.30 – 12.00 Dincolo de arena 12.00 – 12.30 Retrospectiva saptamanii 13.30 – 13.00 Retrospectiva saptamanii 13.00 – 13.30 Audienta regionala 13.30 – 14.00 Audienta regionala 14.00 – 14.30 Audienta regionala 14.30 – 15.00 Box Office 15.00 – 15.30 Infotrip 15.30 – 16.00 Infotrip 16.00 – 16.30 Muzee sub lumina reflect. 16.30 – 17.00 Mincinosii 17.00 – 17.30 Film documentar 17.30 – 18.00 Film documentar 18,00 – JURNAL RTT 18,15 – AZI ÎN BRAȘOV cu Dan Ghiţă 18,45 – JURNAL RTT 19,00 – AZI ÎN BRAȘOV r 19,30 – JURNAL RTT 19,45 – AZI ÎN BRAȘOV r 20,15 – JURNAL RTT– ŞTIRI PE SCURT 20,20 – SECRETELE BRAŞOVULUI r 21,15 – AZI ÎN BRAȘOV r 21,45 – JURNAL RTT 22:00 – MEMORIA PIETREI r 22,30 – AZI ÎN BRAȘOV r 23.00 – 23.30 STIRILE – BUCURESTI TV 23.30 – 00.00 Film documentar * METEO: Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul zilei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate. Temperaturi maxime: între 13 și 15 grade C. Temperaturi minime: între 2 și 4 grade C. Izolat se va semnala ceață. Sursa: CMR Sibiu. * www.stiri.rttbrasov.ro * TELEFOANE UTILE: În direct cu Primăria: 984 * www.stiri.rttbrasov.ro * Apeluri de Urgenţă (Poliţie, Ambulanţă, Pompieri): 112 * Dispecerat apă-canal: 0268-926; Deranjamente gaz: 0268-928; Deranjamente Electrica: 0268-929 * www.stiri.rttbrasov.ro * RTT Braşov, e-mail: rttbrasov@yahoo.com. * www.stiri.rttbrasov.ro * CURS VALUTAR BNR: USD 4,0761 LEI; EUR 4,6669 LEI; GBP 5,3090 LEI; CHF 4,0936 * www.stiri.rttbrasov.ro * EVENIMENTE CULTURALE ÎN BRAȘOV: 22-26 OCTOMBRIE 2018 orele 10,00-12,00 - Săptămâna altfel la bibliotecă – Partener cu Grădinița nr. 31 cu program prelungit (vizită la bibiotecă, atelier de confecţionat Cărticică pentru prichindei și copii măricei; „SIMFONIA TOAMNEI ÎN CULORI”, atelier de colorat, proiecție film. Biblioteca Judeţeană Braşov, Filiala nr. 1- cartier Craiter * 24 OCTOMBRIE 2018, ora 17.00 - Recitalul de la ora 5 susţinut de artişti ai Operei Braşov. Muzeul „Casa Mureşenilor” Braşov * www.stiri.rttbrasov.ro *

Skip Navigation LinksDetaliiStire

Bucătarii caută soluţii la Braşov

Data publicarii 19.09.2018

Dezbat teme arzătoare ale breslei dar au stabilit şi câştigătorul bătăliei dintre gust şi estetica din farfurie.

Mai bine de 100 de maeştri ai artei culinare au venit la Conferinţa Naţională a bucătarilor din România, care a început astăzi la Braşov.

vlcsnap-2018-09-19-21h13m46s953.png

Problemele gastronomiei româneşti, rolul bucătarului într-un restaurant dar şi eterna bătălie între gust şi estetica din farfurie au fost printre temele intens dezbătute de participanţi.

 vlcsnap-2018-09-19-21h14m18s562.png

„Am discutat pînă în acest moment despre gust şi estetică în farfurie – ce este primordial, ce trebuie să conteze, gustul sau platingul. A ieşit că pînă la urmă sfatul tuturor celor care au fost aici este că mâncarea, oricît de bine ar arăta în farfurie, trebuie să aibă gust", a dezvăluit Adrian Neag, manager de proiect ANBCT  România.  Unul dintre ingredientele care lipseşte, însă, din bucatariile marilor restaurante de la noi este bucătarul tânăr, tot mai greu de găsit. Şi despre atragerea tinerilor spre această meserie, s-a vorbit la Braşov.

Reţete vechi, aspect nou

Bucătarii admit că preparatele sofisticate sunt de actualitate dar şi preparatele româneşti de altă dată, prezentate acum într-o formă modernă, trebuie apreciate.

vlcsnap-2018-09-19-21h23m11s937.png

„La bucătăria pe care o conduc se pregătesc şi preparate care se găteau odată, doar că ele sunt prezentate sub o altă formă, iar tehnica de gătire, tehnologia pe care o avem acum, face posibil ca aceste preparate să fie făcute mai repede şi să arate într-un alt mod, mai plăcut", a explicat lady chef Cornelia Ghişoi.  

Bunătăţurile româneşti vor avea o sărbătoare

La Conferinţa Naţională a Bucătarilor din România s-a oficializat Ziua Nationala a Gastronomiei şi Vinului Românesc, în prima duminică a lunii octombrie. Proiectul este la faza votului final în Camera Deputaţilor.

vlcsnap-2018-09-19-21h17m37s437.png

Conferinta a fost organizată de Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism.