Spatiu publicitar
astazi:
ROGRAM RTT – Bucureşti Tv: 00.00 – 00.30    STIRILE – BUCURESTI TV 00.30 – 01.00    Audienta regionala 01.00 – 01.30    Audienta regionala 01.30 – 02.00    Audienta regionala 02.00 – 02.30    STIRILE – BUCURESTI TV 02.30 – 03.00    Bucuresti aproape de tine 03.00 – 03.30    Bucuresti aproape de tine 03.30 – 04.00    Bucuresti aproape de tine 04.00 – 04.30    Romania la Vorbitor 04.30 – 05.00    Romania la Vorbitor 05.00 – 05.30    STIRILE – BUCURESTI TV 05.30 – 06.00    Film documentar 06.00 – 06.30    STIRILE – BUCURESTI TV 06.30 – 07.00    Audienta regionala 07.00 – 07.30    Audienta regionala 07.30 – 08.00    Audienta regionala 08:00 – JURNAL RTT 08:15 – MEMORIA PIETREI r 08,45 – AZI ÎN BRAȘOV r 09:15 – JURNAL RTT 09,30 – AZI ÎN BRAȘOV r 10.00 – 10.30    Romania la Vorbitor 10.30 – 11.00    Romania la Vorbitor 11.00 – 11.30    STIRILE – BUCURESTI TV 11.30 – 12.00    Film documentar 12.00 – 12.30    STIRILE – BUCURESTI TV 13.30 – 13.00    Audienta regionala 13.00 – 13.30    Audienta regionala 13.30 – 14.00    Audienta regionala 14.00 – 14.30    STIRILE – BUCURESTI TV 14.30 – 15.00    Sensuri si Nonsensuri 15.00 – 15.30    Sensuri si Nonsensuri 15.30 – 16.00    Sensuri si Nonsensuri 16.00 – 16.30    Romania la Vorbitor 16.30 – 17.00    Romania la Vorbitor 17.00 – 17.30    STIRILE – BUCURESTI TV 17.30 – 18.00    Film documentar 18,00 – JURNAL RTT 18,15 – AZI ÎN BRAȘOV cu Dan Ghiţă 18,45 – JURNAL RTT 19,00 – AZI ÎN BRAȘOV r 19,30 – JURNAL RTT 19,45 – AZI ÎN BRAȘOV r 20,15 – JURNAL RTT 20,30 – SĂNĂTOS TUN 21,00 – JURNAL RTT 21,15 – AZI ÎN BRAȘOV r 21,45 – JURNAL RTT 22:00 – MEMORIA PIETREI r 22,30 – AZI ÎN BRAȘOV r 23.00 – 23.30    STIRILE – BUCURESTI TV 23.30 – 00.00    Film documentar * www.stiri.rttbrasov.ro * METEO:  Vremea se va încadra în limite normale din punct de vedere termic și va fi instabilă începând cu orele amiezii. Cerul va fi variabil, temporar noros și local, îndeosebi în cursul după- amiezii și al serii, se vor semnala averse, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în cursul averselor. Temperaturi maxime: între 18 și 21 de grade. C Sursa: CMR Sibiu. * www.stiri.rttbrasov.ro * TELEFOANE UTILE: În direct cu Primăria: 984 * www.stiri.rttbrasov.ro * Apeluri de Urgenţă (Poliţie, Ambulanţă, Pompieri): 112 * Dispecerat apă-canal: 0268-926; Deranjamente gaz: 0268-928; Deranjamente Electrica: 0268-929 * www.stiri.rttbrasov.ro * RTT Braşov, e-mail: * www.stiri.rttbrasov.ro * CURS VALUTAR BNR: USD 4,2638 LEI; EUR 4,7625 LEI; GBP 5,4024 LEI; CHF 4,2211 * www.stiri.rttbrasov.ro * EVENIMENTE CULTURALE ÎN BRAȘOV: 23 MAI 2019, Ora 19.00 - Concert Simfonic Extraordinar. Dirijor: Mădălin Voicu. Solist: Florin Ionescu – Galați – vioară. În program lucrări de: W. A. Mozart și F. Mendelssohn – Bartholdy. SALA „PATRIA” * www.stiri.rttbrasov.ro *

Skip Navigation LinksDetaliiStire

Bucătarii caută soluţii la Braşov

Data publicarii 19.09.2018

Dezbat teme arzătoare ale breslei dar au stabilit şi câştigătorul bătăliei dintre gust şi estetica din farfurie.

Mai bine de 100 de maeştri ai artei culinare au venit la Conferinţa Naţională a bucătarilor din România, care a început astăzi la Braşov.

vlcsnap-2018-09-19-21h13m46s953.png

Problemele gastronomiei româneşti, rolul bucătarului într-un restaurant dar şi eterna bătălie între gust şi estetica din farfurie au fost printre temele intens dezbătute de participanţi.

 vlcsnap-2018-09-19-21h14m18s562.png

„Am discutat pînă în acest moment despre gust şi estetică în farfurie – ce este primordial, ce trebuie să conteze, gustul sau platingul. A ieşit că pînă la urmă sfatul tuturor celor care au fost aici este că mâncarea, oricît de bine ar arăta în farfurie, trebuie să aibă gust", a dezvăluit Adrian Neag, manager de proiect ANBCT  România.  Unul dintre ingredientele care lipseşte, însă, din bucatariile marilor restaurante de la noi este bucătarul tânăr, tot mai greu de găsit. Şi despre atragerea tinerilor spre această meserie, s-a vorbit la Braşov.

Reţete vechi, aspect nou

Bucătarii admit că preparatele sofisticate sunt de actualitate dar şi preparatele româneşti de altă dată, prezentate acum într-o formă modernă, trebuie apreciate.

vlcsnap-2018-09-19-21h23m11s937.png

„La bucătăria pe care o conduc se pregătesc şi preparate care se găteau odată, doar că ele sunt prezentate sub o altă formă, iar tehnica de gătire, tehnologia pe care o avem acum, face posibil ca aceste preparate să fie făcute mai repede şi să arate într-un alt mod, mai plăcut", a explicat lady chef Cornelia Ghişoi.  

Bunătăţurile româneşti vor avea o sărbătoare

La Conferinţa Naţională a Bucătarilor din România s-a oficializat Ziua Nationala a Gastronomiei şi Vinului Românesc, în prima duminică a lunii octombrie. Proiectul este la faza votului final în Camera Deputaţilor.

vlcsnap-2018-09-19-21h17m37s437.png

Conferinta a fost organizată de Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism.