Spatiu publicitar
astazi:
PROGRAM RTT – Bucureşti Tv: 00.00 – 00.30 STIRILE – BUCURESTI TV 00.30 – 01.00 Audienta regionala 01.00 – 01.30 Audienta regionala 01.30 – 02.00 Audienta regionala 02.00 – 02.30 STIRILE – BUCURESTI TV 02.30 – 03.00 Sensuri si Nonsensuri 03.00 – 03.30 Sensuri si Nonsensuri 03.30 – 04.00 Sensuri si Nonsensuri 04.00 – 04.30 Romania la Vorbitor 04.30 – 05.00 Romania la Vorbitor 05.00 – 05.30 STIRILE – BUCURESTI TV 05.30 – 06.00 Film documentar 06.00 – 06.30 STIRILE – BUCURESTI TV 06.30 – 07.00 Audienta regionala 07.00 – 07.30 Audienta regionala 07.30 – 08.00 Audienta regionala 08:00 – JURNAL RTT 08:15 – SĂNĂTOS TUN r 08,45 – AZI ÎN BRAȘOV r 09:15 – JURNAL RTT 09,30 – AZI ÎN BRAȘOV r 10.00 – 10.30 Romania la Vorbitor 10.30 – 11.00 Romania la Vorbitor 11.00 – 11.30 STIRILE – BUCURESTI TV 11.30 – 12.00 Film documentar 12.00 – 12.30 STIRILE – BUCURESTI TV 13.30 – 13.00 Audienta regionala 13.00 – 13.30 Audienta regionala 13.30 – 14.00 Audienta regionala 14.00 – 14.30 STIRILE – BUCURESTI TV 14.30 – 15.00 Bucuresti aproape de tine 15.00 – 15.30 Bucuresti aproape de tine 15.30 – 16.00 Bucuresti aproape de tine 16.00 – 16.30 Romania la Vorbitor 16.30 – 17.00 Romania la Vorbitor 17.00 – 17.30 STIRILE – BUCURESTI TV 17.30 – 18.00 Film documentar 18,00 – JURNAL RTT 18,15 – AZI ÎN BRAȘOV cu Dan Ghiţă 18,45 – JURNAL RTT 19,00 – AZI ÎN BRAȘOV r 19,30 – JURNAL RTT 19,45 – AZI ÎN BRAȘOV r 20,15 – JURNAL RTT 20,30 – MEMORIA PIETREI – cu Anca Sigmirean 21,00 – JURNAL RTT 21,15 – AZI ÎN BRAȘOV r 21,45 – JURNAL RTT 22:00 – SĂNĂTOS TUN r 22,30 – AZI ÎN BRAȘOV r 23.00 – 23.30 STIRILE – BUCURESTI TV 23.30 – 00.00 Film documentar * www.stiri.rttbrasov.ro * METEO: Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi mai mult noros și local se vor semnala precipitații, predominant sub formă de ninsoare. La munte, local va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate în zonele montane. Temperaturi maxime: între 0 și 3 grade C. Sursa: CMR Sibiu. * www.stiri.rttbrasov.ro * TELEFOANE UTILE: În direct cu Primăria: 984 * www.stiri.rttbrasov.ro * Apeluri de Urgenţă (Poliţie, Ambulanţă, Pompieri): 112 * Dispecerat apă-canal: 0268-926; Deranjamente gaz: 0268-928; Deranjamente Electrica: 0268-929 * www.stiri.rttbrasov.ro * RTT Braşov, e-mail: rttbrasov@yahoo.com. * www.stiri.rttbrasov.ro * CURS VALUTAR BNR: USD 4,0873 LEI; EUR 4,6528 LEI; GBP 5,1549 LEI; CHF 4,1373 * www.stiri.rttbrasov.ro * Întreruperea alimentării cu energie electrică în 11.12.2018: între orele 08.00-14.00 în Brașov – Str. Albinelor 1-17;2-34, Bârsei 1-3, Costea Dascălu, Fagurului 1-59; 2 – 40, Plugarilor 11-35; 20-48; în 11.12.2018 în intervalul 10.00-16.00 în Brașov – Str. Crizantemelor, Garoafelor. * www.stiri.rttbrasov.ro *

Skip Navigation LinksDetaliiStire

A fost festin la Facultatea de Alimentaţie şi Turism

Data publicarii 02.03.2018

De Ziua Universităţii, studenţii s-au întrecut în aperitive gustoase şi foarte colorate.

Studenţii de la Facultatea de Alimentaţie şi Turism din Braşov au demonstart şi anul acesta că aperitivele apetisante sunt  uşor de realizat de orice pasionat de gastronomie. Noutatea concursului gastronomic de la Universitatea Transilvania a fost oul panetat umplut cu pastă de ficat. Sună pretenţios, dar studenţii dau asigurări că este foarte bun şi uşor de făcut. 

vlcsnap-2018-03-01-21h55m11s265.png

„Ficatul de pui este dat prin ou cu făină, iar reţeta este făcută la noi, de facultatea noastră. Am inventat-o. Mai avem şi baconul cu ficat de pui. Nu durează mult să le prepari, cam o jumătate de oră, o oră, dar nouă cum ne este drag să lucrăm în bucătărie, nici nu am simţit cum a trecut timpul”, a spus Adrian Vrânceanu, student anul IV, Facultatea de Alimentaţie şi Turism, Universitatea Transilvania Braşov.

vlcsnap-2018-03-01-21h55m35s796.png

Alţi studenţi i-au mai îmbiat pe cei prezenţi cu un blat cu ciuperci şi altul umplut cu brânză. Alţii au pregătit tartine cu mousse de avocado şi ou de prepeliță, bruschete şi chifteluţele făcute doar la cuptor.

vlcsnap-2018-03-01-21h57m01s125.png

 „Aici avem chifteluţe de pui, pregătite la cuptor şi cu 5 minute înainte să fie gata, au fost puse bucăţele de caşcaval şi iar la cuptor. Este o reţetă foarte bună, foarte practică, foarte uşor de făcut şi e foarte bună pentru că nu este în ulei, e la cuptor”, ne explică Gabriela Timofte, studentă anul IV, la aceeaşi facultate. La o altă masă, concurenţii au mizat pe legume, îmbiindu-i pe cei prezenţi cu diverse feluri de bruschete. 
Toate preparatele au fost pregătite cu puţin înainte de studenţii Facultăţii, unele fiind reţete clasice, altele fiind inventate de studenţi.

vlcsnap-2018-03-01-21h51m04s515.png

 „Anul acesta a fost un mic antreu, ţinând cont că evenimentele se desfăşoară pe repede înainte în Universitate. A fost un concurs bazat pe antreuri”, a explicat  conf. dr. ing. Cristina Canja, prodecan al Facultăţii de Alimentaţie şi Turism, Universitatea Transilvania Braşov.
Concursul gastronomic este deja o tradiţie de Ziua Universităţii. An de an, studenţii pregătesc cele mai bune preparate pentru a fi jurizate şi premiate. De altfel, toate cele 18 facultăţi ale Universităţii au marcat ziua aniversară cu diverse evenimente, în funcţie de specificul fiecăreia.